1 juni 2018
19:00

Upplands-Ekeby IF

Referat: Östhammars SK - Upplands-Ekeby IF

Första halvlek inleds på utsatt tid men med en något avkortad uppvärmning p g a åska. Kanske var tjejerna påverkade av den eller om det var anspänningen men inledningen på matchen blev inte riktigt som vi tänkt oss. Precis så aggressiva som vi tänkt oss vara på UEIF backar i uppspelsfasen var istället UEIF på våra. Ibland satte dem press med inte mindre än tre tjejer åt gången. Detta kändes vi inte helt bekväma med och ramlade inledningsvis in i ett spel där vi inte alls trivs. Längre bollar från vår backlinje följdes upp med lika långa bollar från deras och på mitten blev det mer kamp än ordnat spel. Denna typ av spel behärskade UEIF något bättre än våra tjejer och i matchminut 8´kom också 0-1 på hörna. På nåt vis blev ändå detta signalen för de röd-vita och efter målet tog tjejerna över matchen mer och mer. Med kvarten spelad hittade Elina (för vilken gång i ordningen) Elin H som kunde placera in kvitteringen 1-1. ÖSK fortsatte sen att vara spelförande men UEIF var långt ifrån ofarliga i sina omställningar där de fortsatte att slå långt mot sin snabba forward. Varefter halvleken pågick kändes det ändå som om UEIF mattades något i sin press och vi började få mer tid för att spela den typ av fotboll som passar oss bäst. I matchminut 41´ är det dags för ÖSK-dam att få utdelning på hörna. Hörnan slås av Tilde E och Amanda Ström nickar mot mål, i röran där framför snappar Elin H åter upp bollen och kan få 2-1. När sen Matilda Wiik bara 4 minuter senare skjuter in 3-1 i halvlekens sista spark kan vi gå till pausvila med en tvåmålsledning. Inte alls orättvist med ledning i halvtid men två måls överläge var lite av en bonus.

Andra halvlek hinner knappt börja innan Elin Höglund fullbordar sitt hat-trick och skjuter in 4-1 i 47´.
Där och då kändes det väldigt bra då UEIF hade behövt vara väldigt bra för att vända matchen. Istället blir andra halvlek betydligt bättre från ÖSK-dams sida. Britta Rönntoft kommer in på innermittfältet och hon ser till att vi vinner boll högre upp i banan än vad vi gjorde i första halvlek. Tjejerna spelar väldigt fin fotboll och ger gästerna inte en chans. UEIF har visserligen några vassa kontringar även denna halvlek (bl a gör Natha en jätteräddning när Pillan är överspelad) men det kändes tydligt att ÖSK-dam hade kontroll på händelserna nu. I matchminut 69´ får tjejerna återigen utdelning på hörna. Denna gång slås den av Elin M och Amanda Ström är återigen framme med huvudet. Ingen i vägen denna gång och välförtjänt 5-1 på tavlan. Nu roterar vi runt ordentligt för att alla ska få vara med och spela. Möjligtvis skapar vi något mindre chanser mot slutet men bollinnehavet behåller vi. Vi har en fantastisk bredd. Det blir ändå ett mål till då Jossan P äntligen får rulla dit årets första mål i matchminut 91´. Ett mål som fastställer slutresultatet 6-1.